Kaasleverancier aan huis

DeliKaas Express startte eind 2004 als een nieuw thuisservice-concept (huis-aan-huis verkoop) voor kaas en aanverwante artikelen.
Tot het werkgebied van DeliKaas Express behoren de gemeenten Kalmthout (incl. Nieuwmoer en Achterbroek) en Essen (incl. Wildert).
Het initiatief voor de ontwikkeling van DeliKaas Express komt van Harry van de Vondervoort, Nederlander en sinds 2000 inwoner van Kalmthout. Met een ruime ervaring (bijna 20 jaar) in Nederlandse kaas vanuit de industriezijde (Campina Melkunie) en bijna 25 jaar ervaring met voedingsdistributie in m.n. Benelux en Duitsland werd door hem een detailhandelsconcept voor kaas ontwikkeld, dat uniek blijkt te zijn voor de Belgische consument. In Nederland is deze vorm van kaasverkoop meer bekend.
DeliKaas Express baseert op de gedachte dat achter meer dan 9 van 10 huisdeuren kaas wordt gegeten. Deze kaas wordt –in een wekelijkse frequentie- aangekocht vanuit zelfbediening (voorverpakt) of vanuit bediening (supermarkt, speciaalzaak of markt), meestal afhankelijk van de vaste plaats(en) waar de wekelijkse boodschappen worden verkregen. Dat er verschillen in kwaliteit van kaas zijn, is bij de consument bekend. Dat bedieningsafdelingen en speciaalzaken duurder zijn dan voorverpakte kaas is ook gekend.

DeliKaas Express biedt zijn klanten een op kwaliteit geselecteerd gamma producten, dat in een wekelijkse frequentie aan de deur wordt afgesneden, verpakt en tegen een concurrerende prijs verkocht.

Op basis van Harry's eigen expertise, aangevuld met de kennis van toonaangevende leveranciers, is aanvankelijk een basisassortiment samengesteld, dat door de Belgische gebruiker zou worden geapprecieerd. Bij DeliKaas Express dus geen keuze uit een brede reeks van min of meer gelijkende producten, waar van iedere soort een klein beetje verkocht, maar een voorgeselecteerd gamma, dat goed verkoopt en daardoor altijd vers kan worden aangeboden. Inmiddels is het assortiment meer dan verdubbeld en er vinden nog regelmatig toevoegingen plaats.

Vervelende wachttijden kennen de klanten van DeliKaas Express niet. Als Harry bij U aanbelt, bent u meteen aan de beurt. DeliKaas Express is in Essen en Kalmthout een begrip geworden als persoonlijke kaasleverancier aan huis. Kaas staat bij de klanten van ‘De Kaasboer’ niet langer meer op het wekelijkse boodschappenlijstje voor de supermarkt.

Kaastafel en/of kaasbuffetten

Als u gasten krijgt of u wil uw huisgenoten eens verwennen, kunt u bij DeliKaas Express terecht voor een goed verzorgde kaasschotel, een variatie van lekkere kazen aangevuld met vers fruit en smakelijke knabbelartikelen (noten/gedroogd fruit).
DeliKaas Express heeft met kaastafels inmiddels een sterke reputatie opgebouwd. Zowel in huiselijke kring als op verenigingsavonden, doopfeesten, (feest-)vergaderingen, etc. worden de producten van DeliKaas Express goed gesmaakt. Via tevreden klanten werden in de afgelopen jaren al kaastafels geleverd van Roosendaal tot in Antwerpen.