'Delikaas Express stopt elke week op dezelfde dag op ongeveer hetzelfde uur voor uw deur.'

Daar werken we natuurlijk elke dag naar toe, maar dat lukt niet altijd. 101 redenen zijn er om in de ene week wat vroeger en de andere week wat later bij u aan te bellen.
Maar u mag er op rekenen: hij komt!

Gemiddeld kopen wekelijks ruim 250-300 klanten bij DeliKaas Express. Met daarbij een kleine 50 huishoudingen, die ofwel niet thuis zijn of eens een week overslaan, bestaat het regelmatige klantenbestand uit een 330 huishoudingen.

Vaak zijn het wekelijks de vaste items, die gekocht worden, variërend van een flinke blok van 1,5 kg Jong Belegen tot 3 sneetje Jong Komijn en een doosje eitjes. Klein of groot: elke bestelling wordt met zorg afgewerkt

Het assortiment is in de afgelopen 5 jaren meer dan verdubbeld. Als nieuwe productgroepen werden Salades en droge worsten toegevoegd. En het kaasassortiment werd steeds gevarieerder met toevoeging van bekende en minder bekende varianten. Dat gebeurde op verzoek van klanten of omdat ergens ‘iets erg lekkers’ was geproefd. Voorwaarde voor een plaats in het DeliKaas – assortiment was immers: hoge kwaliteit en erg lekker! En het laatste woord was natuurlijk aan de klant.

DeliKaas Express blijft proberen u regelmatig met leuke nieuwe smaken te verrassen. U MOET die niet proeven en u MOET die niet kopen. Maar het KAN heel lekker zijn om eens een andere kaas te proeven en DeliKaas Express KAN u voordelig laten kennismaken.

Honderden kaasschotels werden er in de afgelopen jaren samengesteld. En zonder uitzondering waren de ontvangers enthousiast over het uiterlijk, de samenstelling en de smaak van de geleverde schotels. En dat enthousiasme geeft een ondernemer motivatie om een volgende keer weer beter te presteren.

Verschillende verenigingen, bedrijven en families rekenen DeliKaas Express als vaste leverancier voor hun Kaas- & Wijn-avond, feestvergadering, babyborrel, huwelijksverjaardag etc. De daaruit voortkomende mond-tot-mond reclame heeft DeliKaas Express steevast nieuwe klanten gebracht.

Adverteren in ‘de blaadjes’ doen wij niet. Voor verenigingen en scholen passen wij een ‘promotionele’ korting toe op onze tarieven. De kwaliteit van onze producten en onze service zien wij dan als uithangbord voor nieuwe klanten.