Ook buiten de feestdagen leent kaas zich uitstekend voor een aperitief, een maaltijd of een dessert.

Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers van tevoren worden klaargemaakt waardoor ook de gastvrouw/gastheer gewoon aan tafel kan blijven en niets van de gezelligheid hoeft te missen. Een kaasschotel kan je natuurlijk zelf naar eigen keuze en inzichten samenstellen of je besteld een verzorgde kaastafel bij uw persoonlijke kaasleverancier.

Voorzie ca 150g kaas per persoon indien de kaasschotel moet dienen als aperitief of als dessert. Voor een hoofdmaaltijd wordt gerekend met 250g per persoon. Als u een traditionele kaasschotel wil samenstellen zorgt u best voor een evenwicht tussen zachte en sterk smakende kaassoorten. Uw persoonlijke kaasleverancier zal u daarin beslist van advies kunnen dienen. Een fraaie kaasschotel (het oog wil ook wat) wordt afgewerkt met noten, rozijnen, gedroogde en verse vruchten.

Een lekker flesje wijn is een vanzelfsprekende compagnon van een geslaagde kaasschotel. Meestal wordt opteert voor een rode wijn, maar ook witte wijn smaakt heerlijk bij een stukje kaas.

Bij een lekkere kaasschotel hoort natuurlijk ook een lekker stukje brood. Kies daarvoor broodsoorten die het hoofd kunnen bieden aan de meeste sterk afsmakende kazen.

Te denken valt aan bijv. stokbrood met zonnepitten, rozijnenbrood of multigranenbrood. Een combinatie van meerdere broodsoorten geeft uw gasten natuurlijk de meeste keuze voor een eigen voorkeur.

Smakelijke goede roomboter, kruidenboter of smeerbare kruidenkaas maken het geheel compleet.

Een kaasschotel kan je zelf naar eigen keuze en inzichten samenstellen. Je kiest zelf de soorten en van de kaassoorten, die je lekker vindt, neem je wat extra. In de praktijk meestal van alles te veel.

DeliKaas Express heeft een assortiment kaas waaruit prima een evenwichtige kaasschotels is samen te stellen. Uw persoonlijke kaasleverancier zal u graag adviseren.

Alternatief: U bestelt een compleet verzorgde kaastafel bij uw persoonlijke kaasleverancier. Het enige waar u nog voor moet zorgen is het brood, de roomboter en de wijn.

DeliKaas Express verzorgt uw kaasschotel en houdt rekening met uw wensen omtrent voorkeuren en kazen, die u misschien niet zo lekker vindt.

Klik hier voor actuele informatie (PDF-bestand opent in een apart scherm)