Tussen kwaliteit en kwaliteit bestaan vaak grote verschillen.
(Daarbij moet opgemerkt worden dat over smaak niet valt te twisten)

DeliKaas Express heeft alle ervaring aangewend om naar maatstaven van gebruikelijk smaak en kwaliteitsbeleving alleen de beste kaassoorten in het assortiment op te nemen

Voor Gouda betekent dat, dat alleen kaas uit de Noord-Hollandse weidegebieden in aanmerking komt.

Het beste wat Holland aan kaas te bieden heeft, is verzameld onder de vlag 'VIJF HEEREN'

Onder het kwaliteitsmerk VIJF HEEREN worden bij de leverancier van DeliKaas Express traditionele Goudse kaassoorten en een aantal specialiteiten samengebracht.
De Goudse kazen zijn zorgvuldig -volgens traditioneel recept- bereid in de kaasfabriek van CONO Kaasmakers (www.cono.nl). Vervolgens worden de kazen op ongeverfde planken en onder uitgekiende condities (temperatuur, luchtvochtigheid, luchtbeweging) in alle rust tot de gewenste smaak gerijpt.

Romige Jonge kaas (groene band) wordt aangesneden na ruim 4 weken.
Op de milde volle smaak van Jong Belegen kaas (rode band) moet ca. 8 weken gewacht worden. Voor pittige Belegen kaas (blauwe band) duurt dat 4 maanden.

Pikant Extra Belegen (paarse band) wordt de kaas vanaf 6 maanden.
De top van zijn smaak bereikt de Oude Gouda (bruine band) na 1 jaar rijping.
Voor de echte liefhebbers heeft DeliKaas Express een overjarige brokkelende kaas (zwarte band) in het assortiment

Tussentijds wordt het verloop van het rijpingsproces regelmatig gecontroleerd door ervaren kaasmeesters. Kaas, die niet voldoet aan de strengste normen, komt niet in aanmerking voor het kwaliteitsmerk VIJF HEEREN. Dat wil niet zeggen, dat die kaas niet geschikt is voor consumptie, maar wel dat hij niet zal worden voorzien van de VIJF HEEREN uitmonstering.

Bij DeliKaas Express dus geen blanco gele kazen maar alleen de beste kwaliteit Gouda in VIJF HEEREN – jasje. U mag rekenen op elke week dezelfde hoge kwaliteit.

In het segment halfharde en zachte kazen heeft DeliKaas Express keuzes gemaakt vanuit het standpunt : Kwaliteit eerst!
In samenspraak met de grootste Belgische importeur van kaas is aanvankelijk een basisassortiment samengesteld om de klanten van DeliKaas Express een lekker en kwalitatief hoogwaardig product aan te bieden. Nadien is op suggestie van klanten en in overleg met de leverancier het assortiment voortdurend uitgebreid. U kan bij DeliKaas Express bijvoorbeeld inmiddels kiezen uit een 5-tal verschillende soorten blauwgeaderde kazen. De edele St Agur is daarbij onze topper en wordt voor u vers ingekocht en versneden.
Andere kazen worden ingekocht om ze vervolgens tot de gewenste rijpheid te bewaren. Bij DeliKaas Express geen onrijpe camembert, maar een mooi lopende smaakvolle rijpe versie.

Dus bij DeliKaas Express geen toonbank vol varianten, die mondjesmaat worden verkocht, maar een selectie van uw persoonlijke kaasleverancier, gekeurd op gewenste kwaliteit.

Vertel hem of zijn keuze voorspelbaar saai of verrassend lekker genoemd kan worden.

Ook voor de nootjes gelden hoge kwaliteitsnormen. Vergelijk de nootjesmix van DeliKaas Express maar met elke andere mix. Let daarbij vooral om de verhouding tussen nootjes en rozijnen. Een nootjesmix moet niet voor 50% bestaan uit kleine rozijnen. En de rozijnen, die er in zitten moeten fruitig en smaakvol zijn. DeliKaas Express maakt zelf zijn mix uit de beste ingrediënten. Aan u om aan te geven dat kwaliteit herkenbaar is.

Geen 10 verschillende salades in het assortiment van DeliKaas Express. Maar wel een 6-tal uitgekiende varianten, die vers kunnen worden aangeboden. Smaak en hoogwaardige ingrediënten zijn de selectiecriteria geweest. En daarvoor hebben we een uitstekende Belgische fabrikant gevonden.

De droge worsten zijn eveneens van Belgische (van ‘bij ons’ dus) makelij. In de fabriek worden ze voorgedroogd en vervolgens verpakt. DeliKaas Express laat een deel van de voorraad verder drogen en kan daardoor nagenoeg iedere klant op zijn voorkeur bedienen. Van ‘plat’ tot ‘steenhard’.

Wekelijks ontvangt DeliKaas Express vers gesorteerde eieren.